joomla templates top joomla templates template joomla

PuurCycling en de Snelvoeters in joint venture!

PuurCycling is een levendige club. In 2010 zijn we gestart met een vriendenbende en ondertussen groeien we naar een club die openstaat voor initiatieven die verder reiken dan rond de kerktoren. Na 5 jaren en leden, die stilaan mee ouder worden met de club, werd gedacht aan versterking. In het verleden werd de vraag gesteld om samen te werken met de Snelvoeters maar telkens was er twijfel, beetje angst om de eigenheid kwijt te spelen. De angst boezemde zich vooral in bij onze leden.

 

Gelukkig, werd dit jaar, net voor de start van het zomerseizoen, een gesprek gevoerd met het bestuur van de Snelvoeters en 2 van onze bestuursleden. Zeer snel bleek dat een samenwerking gewenst was langs beide kanten. Slechts 1 rit werd niet in samenwerkingsverband gereden, de openingsrit. Vanaf week 2 werd er dan gestart met samenlopende ritten. De eerste gezamenlijke rit was al onmiddellijk een schot in de roos...wie er bij was weet wel wat ik bedoel. De 2 ploegen zijn opgesplitst in onze rustige groep en onze vlotte mannen rijden mee met de Snelvoeters, bij ons bekend als de vlotte groep! Omgekeerd kunnen de mannen, die normaal vlot rijden maar om een of andere reden uit conditie zitten, met onze rustige mannen mee om terug op te bouwen. Als er op verplaatsing wordt gereden door de Snelvoeters pikken de mannen, die niet graag de auto pakken om zich te verplaatsen, aan bij onze mannen en vrouwen.

Dat alles niet van een leien dakje liep in het begin was normaal, het was kort dag maar we wilden ermee doorgaan! Tot groot jolijt van de mannen die willen knallen! Er was wat gemor en gezaag omdat alles niet liep zoals het had moeten lopen. Ondertussen gaat alles vlotjes, al kan het uiteraard soms nog beter. Volgend seizoen gaat dit allemaal mooi, vlot verlopen! We hebben nu veel geleerd in onze eerste maanden en de vraag rees om één keer per maand samen dezelfde eindstop te nemen om zo samen toe te groeien naar een gezellige bende die plezier maakt tussen pot en pint. Waarom ook niet, fietsplezier is waar we het voor doen maar den après is minstens even belangrijk.

Wordt zeker vervolgd.......